Турски маслени сладки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА ТЕСТОТО
  • масло – 250 г или маргарин
  • пудра захар – 80 г
  • ванилова захар – 20 г
  • брашно – 450 г
  • олио – 2 с.л.
  • ЗА ОВАЛВАНЕ НА МАСЛЕНКИТЕ
  • пудра захар – според нуждите
  • ванилова захар – 10 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте с миксер маслото, пудрата захар и ваниловата захар.

Добавете олиото и разбъркайте всичко с миксер.

След това постепенно добавете брашно и замесете тесто.

Разстелете тестото върху набрашнена повърхност и го разделете на 6 части, оформяйки топчици. Развийте всяка топчица с ръце в по-тесен и по-дълъг фитил. Нарежете всеки фитил с желаната дължина. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете в добре загрята фурна на 130°C за 20 минути, като внимавате да не загорят, за да запазите бледия цвят.

За овалването на маслените сладки:

Изсипете пудрата захар в купа, добавете ваниловата захар, разбъркайте и оваляйте горещите домашни сладки в тях.

Сервирайте масленките и им се насладете.

Съвет: Приготвените по този начин турски сладки могат да се съхраняват до две седмици.

Ако искате да стоят по-дълго и по-вкусни, сложете ги в метален или пластмасов съд.

Първо, поставете пергаментната хартия, подредете масленките, след това ги покрийте отново с пергаментова хартия и ги подредете последователно. Затворете добре с капак.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *