
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- • 5 кг моркови, бяло зеле, червен чушки камби, карфиол
- • 1 връзка магданоз и 1 връзка кервиз
- • 6 с.л. сол
- • 650 мл оцет
- • 500 г захар
- • 250 мл вода
- • 250 мл олио
- • 3-4 листа дафинов лист
- • няколко зърна черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Зеленчуците се измиват и нарязват, магданоза и кервиза, също се нарязват на ситно. Слагат се в 10 литрово бидонче или кофа с капак. При нареждането редувах зеленчуците. Преди да започна да режа зеленчуците си направи предварително марината за да се разтвори захарта и солта. Всички останали продукти се смесват и се бърка до разтапяне на захарта и солта. Марината е студена след като е наредя зеленчуците ги заливаме с марината слагаме дафиновия лист и зърната черен пипер. Слагаме туршията на хладно място и всеки ден по 1-2 пъти се разбърква след третия ден е готова за консумация.
* Избраните зеленчуци трябва да са общо 5 кг