Туршия с ябълков оцет и аспирин

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
камби – 20 бр.
моркови – 5 бр. големи
карфиол – 1 глава средна
целина – 1 връзка
МАРИНАТА
ябълков оцет – 600 мл
вода – 8 ч.ч.
сол – 180 г
захар – 400 г
черен пипер – по 10 зърна на буркан
аспирин – по 4 бр. на буркан
бахар – по 4 зърна на буркан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измити зеленчуци се почистват и нарязан на парчета в подходящ съд.

Морковите обелени се режат на кръгчета, керевиз – на едро, карфиол се къса на розички, камби – на парчета.

Смесват се добре, като се разбъркват.

Напълнете два буркана със зеленчука и сложете марината да заври, докато се разтопи захарта и солта.

На буркан туршия добавете по 10 зърна черен пипер и 4 бахар. Сипва се и по 4 стрити на прах аспирини на буркан и заливате до горната черта с марина.

Затваря се с капачка и обръщате поне 3 дни нагоре и надолу традиционната туршия.

Съхранява се на хладно туршията с ябълков оцет и аспирин!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *