
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
камби – 20 бр.
моркови – 5 бр. големи
карфиол – 1 глава средна
целина – 1 връзка
МАРИНАТА
ябълков оцет – 600 мл
вода – 8 ч.ч.
сол – 180 г
захар – 400 г
черен пипер – по 10 зърна на буркан
аспирин – по 4 бр. на буркан
бахар – по 4 зърна на буркан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измити зеленчуци се почистват и нарязан на парчета в подходящ съд.
Морковите обелени се режат на кръгчета, керевиз – на едро, карфиол се къса на розички, камби – на парчета.
Смесват се добре, като се разбъркват.
Напълнете два буркана със зеленчука и сложете марината да заври, докато се разтопи захарта и солта.
На буркан туршия добавете по 10 зърна черен пипер и 4 бахар. Сипва се и по 4 стрити на прах аспирини на буркан и заливате до горната черта с марина.
Затваря се с капачка и обръщате поне 3 дни нагоре и надолу традиционната туршия.
Съхранява се на хладно туршията с ябълков оцет и аспирин!