Тутманик на розички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно – 550 г
яйца – 2 бр.
газирана вода – 200 мл на стайна температура
прясно мляко – 50 мл
кисело мляко – 2 с.л. пълни
олио – 100 мл
мая – 20 г прясна 1/2 кубче
сол – 1 ч.л.
захар – 1/2 ч.л.
ПЛЪНКА
сирене – 200 г
яйца – 1 бр.
масло – 50 г меко
брашно – 2 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтворете маята и захарта в леко затоплено прясно мляко. Изчакайте 10 минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и оформете кладенче, в което добавете яйцата, газираната вода, олиото, киселото мляко и шупналата мая.

Замесете меко тесто за милинки, което не лепне.

Поставете тестото в купа и го покрийте с кърпа или фолио. Оставете на топло за 30-40 минути, докато удвои обема си.

След това разточете тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълник с дебелина 0, 5 см.

Намажете тестото с меко масло и поръсете с плънката, която пригответе от натрошено сирене, смесено с 1 яйце.

Навийте тестото на руло, след което го нарежете на 8 равни части.

Потопете всяка отрязана част в брашно от едната страна и наредете в тава 28-30 см, предварително намазана с масло или олио тестените розички на разстояние една от друга.

Изчакайте отново да втаса тутманикът още 30 минути, а след това сложете да се пече в загрята фурна на 180 °C за около 40 минути до златисто.

Хапнете вкусен тутманик на розички и без угризения 🙂



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *