Тутманик със сирене

Необходими продукти:

яйца – 5 бр. 

сирене – 300 г

брашно – 2 чаени чаши

кисело мляко – 1 бр.

сода бикарбонат – 1 с.л.

олио – 3 с.л.

мерудия – 2 с.л.

Начин на приготвяне:

В дълбок съд счукваме яйца и към тях прибавяме натрошено сирене.

Винаги ползваме хубаво сирене за тутманик и домашни рецепти за милинки, защото некачествените млечни продукти след печене не се усещат в тестото.

Разбъркваме много добре и сипваме брашното на няколко пъти и бъркаме.

Добавяме киселото мляко и содата за хляб. Накрая се добавя олиото и мерудията.

Печем в загрята фурна за 25 минути на 180 градуса лесния тутманик със сирене, пише actualno.com.

Получава се ароматен и много вкусен тутманик със сирене.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *