
Необходими продукти:
яйца – 5 бр.
сирене – 300 г
брашно – 2 чаени чаши
кисело мляко – 1 бр.
сода бикарбонат – 1 с.л.
олио – 3 с.л.
мерудия – 2 с.л.
Начин на приготвяне:
В дълбок съд счукваме яйца и към тях прибавяме натрошено сирене.
Винаги ползваме хубаво сирене за тутманик и домашни рецепти за милинки, защото некачествените млечни продукти след печене не се усещат в тестото.
Разбъркваме много добре и сипваме брашното на няколко пъти и бъркаме.
Добавяме киселото мляко и содата за хляб. Накрая се добавя олиото и мерудията.
Печем в загрята фурна за 25 минути на 180 градуса лесния тутманик със сирене, пише actualno.com.
Получава се ароматен и много вкусен тутманик със сирене.