Уникално ризото с 3 вида гъби и крема сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
печурка – 50 г
пачи крак – 50 г
кладница – 50 г
ориз за ризото – 80 г
магданоз – 1/4 вр.
мащерка – 1/4 вр.
крема сирене – 40 г
пармезан – 30 г
краве масло – 20 г
черен пипер
сол
чесън – 2 скилидки
лук – 1/4 глава
зехтин
бяло вино – 20 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете 3 те вида гъби и ги оставете в някакъв съд, след това нарежете лука и чесъна на много ситно.

Вземете един тиган и в него запържете лук съвсем леко за 2-3 мин, след това при него добавете ориза и го запържете леко заедно с лука за 2-3 мин и добавете виното и бъркайте добре, докато не се изпари.

Паралелно с това сложете зехтин в един тиган и когато загрее, добавете гъбите вътре и ги овкусете добре със сол и черен пипер, разбърквайте през 2 мин и през това време, след като ви е извряло виното, добавете водата.

Може да добавите стръкче мащерка или някакъв зеленчук за бульон или може да си направите отделен. И бъркайте постоянно, за да изкарате нишестето, ще отнеме около 15 мин според зависи от вида ризото.

Сега продължаваме с гъбите, които вече трябва леко да са се позапържили – ще им трябва около 10-15! мин, когато вече са почти готово и златисти, добавете чесъна, разбъркайте добре, за да се запържи и той с тях, след това добавите и ризотото при гъбите и ги разбъркайте добре.

Трябва да ви остане малко вода вътре. И сега е моментът на истината, дръпнете тигана от котлона и добавете маслото, крема сиренето, пармезана, магданоз, малко листенца мащерка и добавете сол и черен пипер на вкус, бъркайте здраво, докато не стане кремообразно.

Изсипете го в по-дълбока чиния или каквато имате и може да декорирате със стръкчета мащерка и пармезан на люспи, които може да си направите с белачка, и завършете с малко зехтин. Вече имате готово ризото с гъби.

Бон Апетит с моето перфектно уникално ризото с 3 вида гъби и крема сирене:)

Вижте още класически идеи за италианско ризото или пробвайте нашето ризото с манатарки.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *