Фен на „Марек“ се щракна с легендата Оливер Кан в Монако, припомни му за паметната победа на дупничани над „Байерн“ (Мюнхен)

Известният привърженик на „Марек“ Любослав Костов припомни на своите съграждани за славното минало на дупнишкия клуб с много любопитна снимка. Той се щракна с легендарния вратар на националния отбор на Германия Оливер Кан, когото дупничанинът засече по време на състезанието от Формула 1 в Монако, а междувременно му припомни за победата на „Марек“ над баварците на стадион „Бончук“ на 2 ноември 1977 година. Тогава дупничани хвърлят в шок именития си съперник и повеждат с 2:0 след два бързи гола на Иван Петров и Сашо Паргов. Така преднината на немците от три гола след първия мач в Мюнхен е почти стопена, като само невероятните намеси на Сеп Майер и пропуските на марекчани класират напред баварския тим.
Един от легендарните вратари в историята на футбола с интерес изслуша разказа на дупничанина за паметния мач и му пожела любимият му клуб в бъдеще също да има големи успехи.
Кан е осемкратен шампион на Германия с „Байерн“ (Мюнхен), вдигал е купата на страната си 6 пъти, има и една Шампионска лига. Върхът му с националната фланелка пък е второто място на Световното първенство в Япония и Южна Корея, където бе избран и за най-добър играч и най-добър вратар на Мондиала.
„Благодарим ти, Любо, за снимката, за това, че лично запозна Оливер Кан с великия мач на „Бончук“, а най-вече че си с фланелката на любимия отбор“, написаха фенове от Дупница в социалните мрежи.
Любослав Костов пък поясни, че е един от феновете на отбора, които са доста далеч от Дупница, но ще си купи от пуснатите в края на миналата седмица абонаментни карти, за да подпомогне финансово любимия си клуб.
ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *