Формула 1 се завръща на 5 юли

Новият сезон във Формула 1 ще започне на 5 юли с Гран при на Австрия, потвърди днес правителството на страната. Състезанията от най-престижната автомобилна надпревара трябваше да стартират още през март, но първите десет старта от календара бяха отложени или отменени заради пандемията от COVID-19, пише БГНЕС.

Ръководството на Формула 1 ще се опита да навакса изгубеното време през втората половина на годината, като за целта в Австрия ще се проведат два старта в рамките на два поредни уикенда (4-5 и 11-12 юли). „Двете състезания на писта „Спилберг“ ще бъдат проведени пред зрители по трибуните“, уточни днес здравният министър на Австрия. Той допълни, че стартовете са получили зелена светлина от правителството, след като организаторите от Формула 1 са представили „пълен и професионален план“ за мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

В края на миналия месец босът на Формула 1 Чейс Кери разкри подробности около плана за провеждането на сезона. „Нашата цел е старт на сезона в Европа и състезания там през юли, август и септември, като първото ще бъде Гран при на Австрия на 3-5 юли. През септември, октомври и ноември ще има състезания в Евразия, Азия и двете Америки, а сезонът ще завърши през декември с Бахрейн и Абу Даби. Общо сезонът ще има между 15 и 18 старта“, коментира Кери. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *