ЗА МАКАРОНИТЕ
пудра захар – 200 г
бадемово брашно – 110 г
яйца – 4 бр.
захар – 40 г
какао на прах – 2 ч.л.
сладко от малини – 2 ч.л.
хранителна боя – няколко капки
ЗА ГАНАША
бял шоколад – 1 ч.ч.
сладкарска сметана – 100 г
Начин на приготвяне
За макароните:
В купа разбъркваме захарта и бадемовото брашно.
След това в друга купа разчупваме белтъците, разбъркваме добре и добавяме захарта.
В друга купа изсипваме разбитите белтъци, както и бадемовото брашно. И пак разбъркваме.
Слагаме какаото на прах, сладкото от малина, боята за храна и след което разбъркваме.
В тава слагаме хартия за печене, на която правим малки топченца от сместа. Оставяме ги във фурната за около 150 градуса за 20 минути.
За ганаша:
В купа сипваме течен бял шоколад в сгорещената сметана и разбъркваме.
След като френските макарони са готови, слагаме между всяка от ганаша.