Френски пай с боровинки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА ТЕСТОТО
  • масло – 225 г
  • брашно – 320 г
  • захар – 15 г
  • сол – 5 г
  • вода – 3 с.л.
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • боровинки – 2 ч.ч.
  • кафява захар – 2 с.л.
  • нишесте – 2 с.л.
  • масло – 15 г
  • яйца – 1 бр. жълтък
  • бяла захар – 2 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвя се тесто, като маслото се реже на кубчета. Добавя се брашното, солта и захарта и се реже до образуване на трохи. Добавя се водата и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.

Разточва се на кора с дебелина около половин сантиметър. Разделя се на две части.

Прави се плънка, като се смесват боровинките, кафявата захар и нишестето.

Едната кора се слага в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре се слага плънката.

Върху плънката се слагат парченца масло. Другата част от тестото се набожда с вилица на няколко места и с нея се покрива плънката.

Краищата на тестото се защипват, отгоре се намазва с жълтък и се поръсва с бялата захар. Пече се 20 минути на 200 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *