
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ЗА ТЕСТОТО
- масло – 225 г
- брашно – 320 г
- захар – 15 г
- сол – 5 г
- вода – 3 с.л.
- ЗА ПЛЪНКАТА
- боровинки – 2 ч.ч.
- кафява захар – 2 с.л.
- нишесте – 2 с.л.
- масло – 15 г
- яйца – 1 бр. жълтък
- бяла захар – 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвя се тесто, като маслото се реже на кубчета. Добавя се брашното, солта и захарта и се реже до образуване на трохи. Добавя се водата и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.
Разточва се на кора с дебелина около половин сантиметър. Разделя се на две части.
Прави се плънка, като се смесват боровинките, кафявата захар и нишестето.
Едната кора се слага в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре се слага плънката.
Върху плънката се слагат парченца масло. Другата част от тестото се набожда с вилица на няколко места и с нея се покрива плънката.
Краищата на тестото се защипват, отгоре се намазва с жълтък и се поръсва с бялата захар. Пече се 20 минути на 200 градуса.