Френски петлета на фурна

Необходими продукти:

  • френски петлета – 2 бр.
  • портокали – 2 бр.
  • масло – 2 супени лъжици
  • соев сос – 4 супени лъжици
  • бяло вино – 100 г
  • гъби – малък буркан
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • сол
  • чесън

Начин на приготвяне:

Правим марината от единия портокал (изстисква се) и всички останали продукти.

Останалия един брой портокал го разряваме на четири, слагаме по едно парче вътре в петлето и малко гъби.

Останалите гъби и портокал слагаме около петлето. Оставяме го за един час да се маринова. Завиваме тавата с фолио.

Печем пилетата в предварително загрята фурна на 200° за един час, след това се открива и се пече до златисто от двете страни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *