Топ теми

Футболен мениджър от Брежани се прицели в титлата в Канадската първа лига

Играещият мениджър на канадския „Скарбъро” Кирил Димитров разкри, че целта пред зелено-черните тази година е първото място в плейофната серия, предшествана от добро представяне в редовния сезон. През миналия тимът злощастно загуби финала за титлата след дузпи, но сега настройката е за триумф, според родения в Брежани бивш футболист на „Беласица”.

„За разлика от минали години, сега в отбора останахме само двама българи, аз и Ангел Ангелов – едно момче от Монтана. В интерес на истината, имам договорка с бившия капитан на нашия отбор отпреди 2 сезона, ексфутболиста на „Локомотив” /Пловдив/ и „Беласица” Добрин Орловски да ни подсили за решителните мачове. Сега той се е отдал на работа с децата в собствената си „Глори Академи“ в Пловдив, но се надявам да прекоси Атлантика след няколко месеца“, коментира Димитров.

Той разкри, че доскорошният треньор на „Скарбъро” Крум Бибишков също се ангажирал с подрастващи в Канада и затова е напуснал. „Вратата за Крум винаги е отворена при нас. Все пак той ни изведе до финала преди година, за което сме му благодарни. Сега има собствена детска школа с над 100 деца в няколко възрасти, която отнема цялото му време“, осветли мениджърът близките намерения на бившия таран от Марикостиново, който игра у нас за „Пирин”, „Левски”, „Беласица”, „Берое”, „Литекс”, „Миньор” /Пк/ и „Марек”, а на 17 години стигна и до „Байерн” /Мюнхен/.

Отборът на Димитров до този момент записа 1 победа, 1 равенство и 2 загуби и заема 5-о място в таблицата. След абдикацията на Бибишков на треньорския мостик застана бившият играч на „Берое” от края на ХХ век Зоран Райович, с когото Димитров игра преди години в състава на „Сръбските бели орли“ в първенстото на Канадската футболна лига.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *