Хайдушко гювече

Необходими продукти:

крехко свинско от бута1 кг
 кашкавал50 г
 кромид лук7-8 глави
 Чесън2 глави
 краве масло60-70 г
 червено вино300 мл
 зелени чушки4
 яйца5
 Кимион1/2 ч.л.
 смлян черен пипер
 сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на дребни късчета.

• Прехвърлят се в купа.

• Поръсват се с кимиона, солта и черния пипер.

• Разбъркват се със ситно нарязаните лук, чесън и чушки.

• Покриват се със „свежо“ фолио.

• Купата се оставя в хладилник за една нощ.

• На дъното на всяко гювече се поставя по парче краве масло.

• Отгоре се разпределя сместа.

• Виното се сипва по равно във всяко гювече.

• След което се похлупват с капак или алуминиево фолио.

• Гювечетата се поставят да се запекат във фурна на 200 С.

• Малко преди да се извадят, всяко се залива с по едно разбито яйце.

• Отгоре се поръсва с кашкавал.

• Хайдушкото гювече се допича без капак до готовност.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *