Хляб с песто

Продукти

Тесто:

400 гр. брашно,
1 пак. суха мая,
1 с.л. мед,
1с.л. оцет,
1ч.л. сол,
2 яйца,
300 мл прясно мляко.

Песто:

1 връзка магданоз и босилек,
50 гр. тиквени семки,
2 с.л. пармезан,
3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто и се оставя да втаса за 1 час.

За пестото в хаван се слагат нарязаните билки и с др съставки се счуква добре до паста.

Втасалото тесто те разделя на 4 топки, които се разточват приблизително до размера и формата на съда за печене, нареждат се един върху друг, като се намазват с пестото обилно помежду им. Прави се срединен разрез и се усукват двете части навън няколко пъти, втасва още половин час, намазва се с яйце, поръсва се със семки, пече се в загрята фурна на 160 градуса за 40 мин

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *