Хрупкави банички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
готови кори – 8 листа
ЗА ПЛЪНКА
фета сирене – около 350 г или друго сирене
магданоз – по избор
люти чушки – по избор
ЗА СОСА НА КОРИТЕ
олио – 100 мл
масло – 100 мл разтопено
брашно – 2 ч.л.
оцет – 1 супена лъжица
сол
ЗА НАМАЗВАНЕ
жълтъци – 1 бр.
прясно мляко – 2 ч.л. или вода
ПОРЪСВАНЕ
сусам
мак

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Стават много хрупкави и вкусни банички, независимо дали с по-дебели или по-тънки точени кори. Може да сложите във фризера готовите банички и само да изпечете в тавата.

За соса: мазнината, брашното, оцетът и солта се смесват и разбъркват добре. Оцетът е много важен в рецептата, не го пропускайте! Той дава тази хрупкавост на баничките.

Натрошете сиренето, ако ползвате магданоза или лют пипер, ги добавете.

Поставяме една кора на плота. Намазваме с помощта на четка от соса и отгоре слагаме още една кора и намазваме отново от соса. Поставяме част от сиренето в края на кората и започваме да навиваме стегнато руло, краищата прегъваме навътре.

Слагаме баничките, които сме увили, в тава с намазнена хартия. По същия начин прилагаме всяко руло от корите. Нарязваме рулата на четири, да се получат малки банички.

Намажете баничките с жълтък, разреден с малко мляко или водичка. Поръсете със сусам и мак, ако ви харесва.

Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна до зачервяване.

Много вкусна и практична рецепта за хрупкави банички е изпълнена



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *