Хрупкави маслинови хлебчета

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 500 г
  • зехтин – 80 мл
  • маслини – 20 натурални
  • пармезан – 100 г настърган
  • мая – 30 г за хляб или 1 пакет суха
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Замесва се средно твърдо тесто от брашното, предварително разтворената мая,

почистените от костилки и нарязани маслини, 50 мл зехтин, пармезана, сол, захар и вода.

Оставя се плътно завито с тънко фолио на топло за около час.

Оформят се с ръце средно големи хлебчета, подреждат се върху кухненска хартия и се намазват с останалия зехтин. Пекат се на 180 градуса за 40-50 мин.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *