Топ теми

Хрупкави панирани тиквички на пръчици

Необходими продукти:

  • тиквички – 2 бр.
  • ПАНИРОВКА
  • брашно – 5 с.л.
  • яйца – 2 бр.
  • царевичен грис – 5 с.л.
  • царевично брашно – 3 с.л.
  • пармезан – 5 с.л. около 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • олио – за поливане

Начин на приготвяне:

Изберете млади тиквички и може да не ги белите.

Нарежете тиквичките на дълги пръчици с дължина около 10 см и с дебелина 1 см.

Овкусете тиквичките със сол на вкус.

Пригответе панировката.

В купа разбийте 2 яйца с малко сол.

В друг съд сложете брашното, а в трети смесени царевичния грис и брашно, пармезана, сол, черен пипер и квръхчета сух копър.

Покрийте тавата на фурната с хартия за печене.

Оваляйте всяка пръчица първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в сухата смес.

Наредете ги в тавата на фурната на малко разстояние една от друга и полейте със струйка олио.

Сложете панираните тиквички да се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C за 30-40 минути, до златисто.

Сервирайте тези вкусни и хрупкави панирани тиквички на пръчици с млечен чеснов сос и чаша студена бира. gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *