
Необходими продукти:
- тиквички – 2 бр.
- ПАНИРОВКА
- брашно – 5 с.л.
- яйца – 2 бр.
- царевичен грис – 5 с.л.
- царевично брашно – 3 с.л.
- пармезан – 5 с.л. около 50 г
- сол
- черен пипер
- копър
- олио – за поливане
Начин на приготвяне:
Изберете млади тиквички и може да не ги белите.
Нарежете тиквичките на дълги пръчици с дължина около 10 см и с дебелина 1 см.
Овкусете тиквичките със сол на вкус.
Пригответе панировката.
В купа разбийте 2 яйца с малко сол.
В друг съд сложете брашното, а в трети смесени царевичния грис и брашно, пармезана, сол, черен пипер и квръхчета сух копър.
Покрийте тавата на фурната с хартия за печене.
Оваляйте всяка пръчица първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в сухата смес.
Наредете ги в тавата на фурната на малко разстояние една от друга и полейте със струйка олио.
Сложете панираните тиквички да се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C за 30-40 минути, до златисто.
Сервирайте тези вкусни и хрупкави панирани тиквички на пръчици с млечен чеснов сос и чаша студена бира. gotvach.bg