Хрупкави тиквички на фурна

Необходими продукти:

  • тиквички – 2 бр.
  • яйца – 2 бр.
  • сол – на вкус
  • брашно – 1 ч.ч. бяло
  • царевично брашно – 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • олио – за поръсване
  • галета – 2 – 3 с.л.
  • МЛЕЧЕН СОС
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • чесън – 2 бр. скилидки
  • сол – на вкус
  • копър

Начин на приготвяне:

Измити тиквички се режат на пръчици с дължина колкото един пръст.

В купа се разбиват яйцата, отделно в чиния сипваме бяло брашно, смесено с половин чаена лъжичка сол, а в нова чиния смесваме царевично брашно и галета.

Приготвя се широка тава от печката с хартия за печене, която се намазва леко с олио. Поръсваме тиквичките с черен пипер и щипка сол. Всяка пръчица от тиквички се овалва първо в бяло брашно, после в разбити яйца и накрая в смес от царевично брашно и галета.

Нареждат се в тавата, отгоре се поръсват добре с олио. Печем в загрята фурна 200°C до златисто.

Изваждаме в чиния и сервираме с млечния сос.gotvach.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *