Необходими продукти:
- тиквички – 2 бр.
- яйца – 2 бр.
- сол – на вкус
- брашно – 1 ч.ч. бяло
- царевично брашно – 1 ч.ч.
- черен пипер
- олио – за поръсване
- галета – 2 – 3 с.л.
- МЛЕЧЕН СОС
- кисело мляко – 1 ч.ч.
- чесън – 2 бр. скилидки
- сол – на вкус
- копър
Начин на приготвяне:
Измити тиквички се режат на пръчици с дължина колкото един пръст.
В купа се разбиват яйцата, отделно в чиния сипваме бяло брашно, смесено с половин чаена лъжичка сол, а в нова чиния смесваме царевично брашно и галета.
Приготвя се широка тава от печката с хартия за печене, която се намазва леко с олио. Поръсваме тиквичките с черен пипер и щипка сол. Всяка пръчица от тиквички се овалва първо в бяло брашно, после в разбити яйца и накрая в смес от царевично брашно и галета.
Нареждат се в тавата, отгоре се поръсват добре с олио. Печем в загрята фурна 200°C до златисто.
Изваждаме в чиния и сервираме с млечния сос.gotvach.bg
loading...