Цаца във фурна по варненски

Необходими продукти:

  • цаца – 1 кг риба
  • сол
  • брашно – 200 г за овалване
  • червен пипер – 50 г
  • зехтин – за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

Почистете рибата от вътрешностите и главите. Измийте я и я подсушете. Посолете.

Смесете брашното с червения пипер в купа.

Загрейте тавата /дъното ѝ трябва да бъде абсолютно сухо/, поръсете със зехтин.

Оваляйте всяка рибка в сухата смес и я подредете в тавата, без да я застъпвате.

Изпечете в загрята фурна на 200°C до приятен златист загар.

Поднесете с картофки, лимон и студена бира.

Уникална е, изключително лесна и здравословна!gotvach.bg/

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *