
Необходими продукти
цаца – 500 г
сол
черен пипер
чесън – 2 скилидки
зехтин – 2 с.л.
магданоз – 1 връзка
лимони – 1 бр.
лимонов сок
Начин на приготвяне
Измийте и подсушете цацата добре на кухненска хартия. Посолете я и поръсете с черен пипер. Добавете чесъна и зехтина, като разтриете внимателно рибата с подправките.
Нагрейте грил тигана на средна температура. Намажете го с малко олио или зехтин, за да не залепне.
Наредете цацата върху загрятия тиган. Печете около 3-4 минути от всяка страна, докато получи златиста и хубава коричка.
Извадете цацата и поръсете с нарязан магданоз. Залейте с пресен лимонов сок и сервирайте с резенчета лимон за допълнителен вкус. Може да добавите и още магданоз или доза лимонов сок при сервиране.