Ципура с канапе от лук на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ципура – 2 бр.

лук – 2 глави, стар

сол

универсална подправка – за риба

чесън – по желание

черен пипер

зехтин – 1 с.л.

олио – 1 ч.л.

масло – 1 ч.л.

лимони

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Рибата се изчиства и измива. Посолява се ципурата отвътре и отвън.

Лукът се бели и реже на шайби.

Мажем глинен съд с малко олио и масло.

Отгоре подреждаме лука, посоляваме го и върху него рибата, която предварително натриваме с чесън, скилидка разрязана на две, но това е по желание, и поръсваме с готова подправка за риба.

Поръсваме със зехтин върху нея. Печем на умерена фурна 180 градуса до готовност.

Сервираме печената ципура с лимон, печена чушка и салата от домати и краставици.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *