
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура – 2 бр.
лук – 2 глави, стар
сол
универсална подправка – за риба
чесън – по желание
черен пипер
зехтин – 1 с.л.
олио – 1 ч.л.
масло – 1 ч.л.
лимони
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Рибата се изчиства и измива. Посолява се ципурата отвътре и отвън.
Лукът се бели и реже на шайби.
Мажем глинен съд с малко олио и масло.
Отгоре подреждаме лука, посоляваме го и върху него рибата, която предварително натриваме с чесън, скилидка разрязана на две, но това е по желание, и поръсваме с готова подправка за риба.
Поръсваме със зехтин върху нея. Печем на умерена фурна 180 градуса до готовност.
Сервираме печената ципура с лимон, печена чушка и салата от домати и краставици.