Черен дроб по селски

Необходими продукти:

  • черен дроб 500 грама
  • лук 4 глави
  • чушки 3 броя печени
  • моркови 2 броя
  • домати 500 грама
  • гъби 250 грама
  • червено вино 1/2 чаена чаша
  • чесън 5 скилидки
  • червен пипер 1 чаена лъжица
  • бахар 4 зърна
  • дафинов лист 4 броя
  • чубрица 1/2 чаена лъжица
  • брашно 2 супени лъжици
  • прясно мляко 200 мл

Начин на приготвяне:

  1. Първата стъпка от рецептата за дроб по селски е изборът и подготовката  на продуктите. Може да ползвате както свински, така и телешки или агнешки черен дроб. Най-добре е да ползвате дроб, който не е бил замразяван и да го накиснете предварително в прясното мляко. Ако нямате пресен дроб, то може да използвате и замразен, като го размразите и измиете добре. Почистете морковите и ги настържете, лука почистет и нарежете на ситно, почистете и чесъна. В голям тиган или тенджера загрейте 1/2 чаена чаша олио, след което добавете нарязаните лук и моркови.
  2. След като зеленчуците омекнат, отцеждате добре дроба, режете го на парчета с дебелина около пръст, овалвате всяко парче дроб в брашно и ги добавете към зеленчуците. Запържвате за няколко минути.
  3. Добавяте нарязаните на едри парчета гъби и печените чушки и запържвате за 2-3 минути, след което добавяте всички подправки и 1 чаена лъжица сол и добре разбърквате. Добавяте виното и нарязаните на ситно домати и оставяте дробът по селски да поври на тих огън, като периодично разбърквате.

Сервирайте черният дроб по селски поръсен със ситно нарязан магданоз. supichka.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *