Черешов пай с готово маслено тесто

Сезонът на пайовете е! Всички ние си имаме любими рецепти, които обичаме да приготвяме отново и отново, да радваме семействата си и да впечатляваме гостите.

Лесен домашен черешов пай

Паят, който ще ви покажем днес, е абсолютно невероятен и супер лесен за приготвяне! По принцип има две неща, които правят този пай толкова лесен – готовото тесто за пай, което ако искате можете да приготвите и сами, разбира се и бързото приготвяне на пълнежа.

Необходими продукти:

Готово маслено тесто (можете да използвате и кори за баница)

400-500 гр. череши

1 ч.ч. бяла захар

Екстракт от лимон, ванилия и бадем

2 с.л. царевично нишесте

2 с.л. масло (1 средно голямо кубче)

Яйчен жълтък и сметана

Начин на приготвяне:

Най-трудоемкото занимание от цялата рецепта е обработката на черешите и по-точно тяхното обезкостяване. Както ще видите във видеото, най-лесният начин е да използвате сламка или шиш, с който да избутате костилките.

След това просто трябва да комбинирате всички съставки и да разбъркате добре черешовата смес.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *