Черешов пай

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 2 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
  • олио – 1/3 ч.ч.
  • ванилия – 1 бр.
  • череши – 50 бр. без костилка
  • галета – 30 г за овалване на черешите
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • масло – колкото орех, разтопено
  • брашно – 1 – 2 с.л.
  • пудра захар – 1 – 2 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата и захарта се разбиват с миксер много добре. Прибавят се киселото мляко, пресятото брашно, бакпулверът, содата и олиото на тънка струйка.

Продължете да бъркате, докато сместа се хомогенизира.

Ароматизираме с ванилията. Изсипваме в намазнена и поръсена с брашно тавичка тестото.Черешите овалваме в галета и се нареждат една до друга върху тестото.

От продуктите за поръсване правим смес на трохи, която слагаме върху черешите. Печем пая на 180 градуса около 50 минути.

Черешовият пай за душата е готов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *