
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 2 бр.
- захар – 1 ч.ч.
- кисело мляко – 1 ч.ч.
- брашно – 2 ч.ч.
- бакпулвер – 1 пакетче
- сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
- олио – 1/3 ч.ч.
- ванилия – 1 бр.
- череши – 50 бр. без костилка
- галета – 30 г за овалване на черешите
- ЗА ПОРЪСВАНЕ
- масло – колкото орех, разтопено
- брашно – 1 – 2 с.л.
- пудра захар – 1 – 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата и захарта се разбиват с миксер много добре. Прибавят се киселото мляко, пресятото брашно, бакпулверът, содата и олиото на тънка струйка.
Продължете да бъркате, докато сместа се хомогенизира.
Ароматизираме с ванилията. Изсипваме в намазнена и поръсена с брашно тавичка тестото.Черешите овалваме в галета и се нареждат една до друга върху тестото.
От продуктите за поръсване правим смес на трохи, която слагаме върху черешите. Печем пая на 180 градуса около 50 минути.
Черешовият пай за душата е готов.