Чешки пържени кюфтета

Необходими Съставки

свинско месо – 250 г микс с говеждо, смляно

белтък – 1 бр.

лук – 1 парче

чесън – на вкус

брашно – 1 лъжичка

хляб – 30 г

галета – 2 с.л.

черен пипер – смлян

сол

майорана

масло – за пърженето

за овалване

яйца – 1 бр.

прясно мляко – 1 с.л.

брашно

галета

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба, който трябва да е стар, начупете на парченца, намокрете, отцедете леко и бъркайте с каймата, белтъка, скълцания лук, счукания чесън. Добавете и брашното, галетата, подправките и сол на вкус. Сместа се омесва хубава с 2 с.л. вода.

За панировката разбийте яйцето с млякото.

Оформете от сместа плоски кюфтета и ги овалвайте в брашно, млечно-яйчената смес и галета. Изпържете ги от двете страни в олио.

Поднесете готовите кюфтета със салата по избор или картофено пюре.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *