НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА БЛАТА
бисквити орео – 200 г
масло – 100 г
ЗА КРЕМА
крема сирене – 500 г
захар – 8 с.л.
отделеният крем от бисквитите
течна сладкарска сметана – 250 мл
ванилов екстракт – 1 ч.л.
ЗА ГАНАША
течна сладкарска сметана – 250 мл
млечен шоколад – 150 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо разделете бисквитите на две и отделете крема им в чиния. Оставете го настрана.
Смелете бисквитите в блендер и ги смесете с разтопеното масло. Разбъркайте до хомогенност.
Покрийте форма за торта с диаметър 20 см с хартия за печене. Разпределете сместа от бисквити в нея. Притиснете добре и заравнете с помощта на чаша. Приберете формата в хладилника за 30 минути да стегне добре.
В купа разбийте с миксер сметаната на средно висока скорост, докато се образуват твърди върхове.
В друга купа разбийте за кратко крема сиренето със захарта и ванилията. Добавете разбитата сметана и отделения крем от бисквитите. Разбъркайте добре до хомогенност.
Върху блата изсипете крема и го загладете с шпатула.
Накрая пригответе ганаша като начупите млечния шоколад и го изсипете върху сметаната, след като я загреете в тенджера почти до кипване, след което разбъркайте до гладкост.
Върху крема излейте ганаша и приберете формата отново в хладилнилика за да стегне добре минимум за 6 часа или най – добре за едно денонощие.
Декорирайте Орео чийзкейка с една, две цели бисквити и сервирайте./gotvach.bg
