Продукти
бисквити „Еверест“ – 300 г
масло – 1 пакет от 125 г
маскарпоне – 250 г
заквасена сметана – 300 г
пудра захар – 1 каф. чаша
желатин – 1 бр.
сладко от боровинки
Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на много ситно. Може да използвате чопър. Смесете ги с маслото, което трябва да е меко, докато стане еднородна смес.
Разстелете ги на дъното на форма за торта с подвижен ринг – 28 см. Притиснете ги добре с лъжица. Сложете тавата във фризера да стегне за 20 минути.
През това време пригответе крема. Разбийте маскарпонето със сметаната и захарта. Разбъркайте желатина с 2-3 с.л. вода и когато набъбне го разтопете. Прибавете го към крема.
Изсипете крема върху бисквитения блат, загладете го и приберете тавата в хладилника, за да стегне желатина. Трябва да престои 3-4 часа, най-добре една нощ.
Сложете сладкото от боровинки.