Чийзкейк с боровинки

Продукти

бисквити „Еверест“ – 300 г
масло – 1 пакет от 125 г
маскарпоне – 250 г
заквасена сметана – 300 г
пудра захар – 1 каф. чаша
желатин – 1 бр.
сладко от боровинки

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на много ситно. Може да използвате чопър. Смесете ги с маслото, което трябва да е меко, докато стане еднородна смес.

Разстелете ги на дъното на форма за торта с подвижен ринг – 28 см. Притиснете ги добре с лъжица. Сложете тавата във фризера да стегне за 20 минути.

През това време пригответе крема. Разбийте маскарпонето със сметаната и захарта. Разбъркайте желатина с 2-3 с.л. вода и когато набъбне го разтопете. Прибавете го към крема.

Изсипете крема върху бисквитения блат, загладете го и приберете тавата в хладилника, за да стегне желатина. Трябва да престои 3-4 часа, най-добре една нощ.

Сложете сладкото от боровинки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *