
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кестени – 400 г
- кафява захар – 1 ч.ч.
- захар – 1 ч.л. мусковадо
- яйца – 2 бр.
- маскарпоне – 2 с.л.
- сметана – 2 с.л. заквасена
- захар – 1/2 ч.л. с аромат на ром
- бакпулвер – 1 щипка
- бисквити – 1 пакет пълнозърнести със семена
- масло – 50 г меко
- канела – 1 щипка
- крокан – 2 с.л. за поръсване
- олио – за намазване
- топинг карамел – за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме и подсушаваме кестените. Пробиваме всеки с остър нож и ги подреждаме на един ред в тава. Печем кестените на 200 градуса 15 минути, като на десетата минута ги разбъркваме.
Оставяме изпечените кестени да изстинат и ги обелваме. Смиламе ги в блендер на фино брашно.
Разбиваме яйцата с кафявата захар за 2-3 минути. Добавяме маскарпонето, мусковадото, бакпулвера, сметаната, захарта с аромат на ром и брашното от кестени. Разбъркваме много хубаво.
Сипваме бисквитите в блендера, добавяме маслото и канелата и смиламе до пълното натрошаване на бисквитите.
Намазваме форма за печене с олио. Изсипваме вътре смлените бисквити и с лъжица притискаме и оформяме основата. Отгоре изсипваме сместа с кестените.
Отгоре поръсваме равномерно крокана. По-голямата част от него може да потъне в сместа, но пък придава много интересен вкус.
Загряваме фурната на 180 градуса и печем чийзкейка за 30 минути.
Оставяме нашия чийзкейк с кестени да се стегне за една нощ.
Сервираме го полят с топинг карамел.