НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кисело мляко – 1 кофичка
крема сирене – 1 кутия /175 г/
чаени бисквити – 2 пакета
шамфастък – 100 г
лайм – 2 бр.
масло – 50 г
пудра захар – 2 с.л.
желатин – 1 пакетче
мента – листа
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чаените бисквити се натрошават на ситно и се смесват с размекналото се масло.
Сместа се подрежда на дъното на кръгла форма с подвижно дъно и с е поставя в хладилник за 30 минути.
Киселото мляко, крема сиренето, сока от лайм и малко от настърганата кора, пудрата захар, счуканите ядки и нарязана мента се разбъркват добре.
Желатинът се разтваря според указанията на опаковката и се добавя към млечната смес.
Кремът за чийзкейка се поставя върху бисквитената основа.
Украсява се чийзкейк с лайм и шамфастък с част от ядките и листенца мента и се охлажда за 2-3 часа.
Да ви е сладко!