НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ЗА БЛАТА
- бисквити – 270 г
- масло – 1 пакетче краве
- малини – 1 ч.ч.
- ЗА КРЕМА
- крема сирене – 170 г
- захар – 3 с.л.
- мляко – 350 г кондензирано
- яйца – 1 бр.
- лимонов сок – 3 с.л.
- ванилия – 1 пакетче
- ЗА ЗАЛИВКАТА ПО ИЗБОР
- сладко от малини – 1 бурканче разтопено
- сметана – 1/2 ч.ч.
- шоколад – 60 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бисквитите се смилат и се размесват със затопленото масло. Сместа се разпределя по дъното на форма и се запича за 4 минути на 180 градуса.
Блатът се изважда от фурната и се оставя на хладно. Крема сиренето се разбива, след което се смесва с кондензираното мляко, захарта, яйцето, ванилията и лимоновия сок.
Кремът се бърка до пухкавост. Малините се нареждат върху охладения блат и се заливат с крема. Десертът се връща във фурната за 50 минути.
Разтопеният шоколад се смесва със сметаната, докато се получи гладка смес. С тази заливка се полива охладения чийзкейк и се оставя в хладилника за 5–6 часа. Вторият вариант за заливката е да разтопите пасирано сладко от малини на котлона и да залеете сладкиша, след което отново трябва да престои в хладилника.