Чий стол в Би Ти Ви ще разклати Радина Червенова?

В Би Ти Ви сериозно обмислят да поканят Радина Червенова като водеща на ново предаване. Голямата звезда на БНТ остана без работа през лятото, когато Емил Кошлуков зае овакантеното от мъжа ѝ директорско място на „Сан Стефанов” 29. В частната медия били готови веднага да дадат ефир на бившата новинарката, стига тя да се реши, научи HotArena.

Малко след като подаде оставка в БНТ, Радина сподели, че изобщо не страда по телевизията. Тя се радвала на възможността да си почива и се хвалела, че вече може да прави всичко, което ѝ е интересно извън новинарските емисии, но досега все не оставало време да се занимава с него. Освен това с мъжа ѝ Коко Каменаров направили фирма, в която, както „Уикенд” писа, предлагат медийни консултации. Благодарение на това не може да се каже, че Радина е останала съвсем свободна и се чуди с какво да се занимава от сутрин до вечер.

В Би Ти Ви обаче смятали, че звезда от нейния ранг, която е не само красива, популярна, харизматична и обичана, но и известна със своя непоклатим професионализъм, може да се впише идеално сред лицата на медията. Засега не са известни подробности около идеята Червенова да се включи в екипа на частния канал, но се смята, че ако това стане, ще е със съвсем ново предаване, каквото досега не е излъчвано там. Почти се изключва вероятността звездата да бъде назначена на мястото на друга водеща. В Би Ти Ви много държат на лицата в предаванията си и не са склонни да ги заменят, но пък винаги са отворени за предложения за нови програми ако не в централния си канал, то поне в някой от „сателитните” като „Би Ти Ви Лейди”, „Би Ти Ви Синема” и т.н. Особено ако идват от хора като Радина Червенова.

Новинарката и мъжът ѝ са едни от специалните гости, избрани да гостуват в Би Ти Ви по Коледа. Това се разчита като сигурен знак, че телевизията има интерес към Червенова като професионалист – там не канят лица, свързани с конкурентни медии, освен ако не смятат да им предлагат работа. Дали обаче звездата от БНТ би приела подобна оферта, е въпрос с повишена трудност. Както е известно, тя разви онкологично заболяване, заради което трябва да пази здравето си. От друга страна в тв средите често се коментира нейната възраст – 61 години, която предполага скорошно пенсиониране. Но Червенова не е от хората, които гледат на себе си като на пенсионери, а и пенсията не ѝ отива. Макар да споделя, че новините не ѝ липсват, тя все по-често се обръщала с носталгия назад към славното си тв минало. Смята се, че не би отказала свое собствено предаване извън нюзрума, особено ако работата в него не е прекалено натоварена. Заради болестта лекарите я съветвали да се пази от стреса, но телевизията е истинската страст на Радина – да стои далеч от студиото за нея е по-голям стрес, отколкото да работи. В целия си живот тя е пробвала да се труди далеч от телевизията само веднъж – преди близо 20 години. Тогава напуска БНТ, за да стане пресаташе на БТА. Но издържа съвсем кратко и отново се връща на екран. Най-вероятно сега ще стане същото.

Интервюто в Би Ти Ви е първата тв изява на Червенова от месеци. Освен него тя има само още две подобни участия – и двете са в БНТ. Едното е съвсем кратко интервю, в което обясни колко ѝ липсва работата, а другото – пред Люба Пашова, когато вече беше напуснала. Смята се, че интервюто е било заснето, преди да подаде оставка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *