Човекът-амфибия от Сандански Яне Петков тренира за нов рекорд

Човекът-амфибия от Сандански пак се готви да остави без дъх феновете си. От няколко седмици Яне Петков тренира в село Чучулигово за опит за нов световен рекорд, при който той ще влезе в морето, окован с белезници и вързан в чувал, съобщи Нова телевизия.
Окован в белезници, първата основна задача за човека-амфибия ще е да задържи дъха си под вода. Той е категоричен, че е овладял сложни техники, чрез които може да не диша достатъчно дълго, че да си осигури време да се освободи от белезниците и чувала.
Как под водата Амфибията ще се освободи от белезниците и чувала, остава негова тайна. Все пак мъжът казва, че всичко опира до силата на мисълта. За всеки случай, ако нещо се обърка с Яне, има екип спасители, които ще се гмурнат да го извадят от водата.
Яне Петков е абсолютен световен рекордьор по плуване, завързан в чувал. Лично той признава, че тайната на победата му над смъртта и последвалите успехи в плуването се крият в техники на последния духовен учител на планетата Петър Дънов.
Няма таван на човешките възможности, твърди човекът-амфибия Яне Петков – единственият в света, който плува на огромни разстояния под вода с вързани ръце и крака. А в най-опасните си опити и вързан в чувал.
Откакто се помни, Яне плува. Роден е в Сандански, но не там прави най-големите си рекорди. Въпреки стойността на хемоглобина в кръвта му – едва 90, и предупрежденията на лекарите, че ще колабира, през 2011 г. успява да издържи в леденостудените води на Охридското езеро в продължение на почти 3 часа, като преплува вързан в чувал 2 километра и 30 метра. Две години след това поставя рекорд в язовир „Кърджали”, а през 2016 г. пък подобрява постиженията си в басейн в град Петрич.
Преди 31 години Яне Петков пада от височина 12 метра, докато строи къщата си. Лекарите му дават няколко дни живот.
Двигателят на успехите на Яне Петков е учението на учителя Петър Дънов – техники, които може да се прилагат от всеки. Яне Петков е вегетарианец. Става всяка сутрин в 6:00, но не закусва. Посреща изгрева с ритуала „Прана“. Събира енергия от изгрева, за да я трансформира в жизнена енергия. Обядва зеленчуци и не вечеря. В ранните нощни часове прави дихателни упражнения в парка в Сандански. Не се страхува, защото познава човешките биополета.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *