Чомлек по овчарски

Необходими продукти:

  • • 1 кг свинско месо
  • • 3 глави лук
  • • 1 глава чесън
  • • 2 бр. моркови
  • • 500 г гъби
  • • 300 г пресен колбас
  • • 500 г картофи
  • • 1 ч.л. чубрица
  • • 1 ч.л. червен пипер
  • • черен пипер
  • • магданоз
  • • сол на вкус
  • • 1 ч.ч. бяло вино
  • • 100 мл олио

Начин на приготвяне:

Месото се реже на хапки и се осолява леко. В дълбока купа се нарязват лукът, чесънът, морковите – на колелца, гъбите на ивички, колбасът на кубчета, картофите – също на кубчета , като се разбъркват хубаво с чубрицата, червения и черния пипер и магданоза. Дъното на намаслен гювеч се нареждат ред месо, ред от сместа, като се завършва със смес. Всичко се залива с бялото вино, олиото и 150 мл вода. Похлупва се и се пече в умерена фурна 1 час.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *