
Необходими продукти:
- • 1 кг свинско месо
- • 3 глави лук
- • 1 глава чесън
- • 2 бр. моркови
- • 500 г гъби
- • 300 г пресен колбас
- • 500 г картофи
- • 1 ч.л. чубрица
- • 1 ч.л. червен пипер
- • черен пипер
- • магданоз
- • сол на вкус
- • 1 ч.ч. бяло вино
- • 100 мл олио
Начин на приготвяне:
Месото се реже на хапки и се осолява леко. В дълбока купа се нарязват лукът, чесънът, морковите – на колелца, гъбите на ивички, колбасът на кубчета, картофите – също на кубчета , като се разбъркват хубаво с чубрицата, червения и черния пипер и магданоза. Дъното на намаслен гювеч се нареждат ред месо, ред от сместа, като се завършва със смес. Всичко се залива с бялото вино, олиото и 150 мл вода. Похлупва се и се пече в умерена фурна 1 час.