Чомлек

Необходими продукти:

  • свински джолан 1 брой
  • картофи 1 кг
  • домати 4 броя
  • моркови 2 броя
  • чесън 1 глава
  • червено вино 2 чаени чаши
  • червен пипер 1 чаена лъжица
  • черен пипер 1/2 чаена лъжица
  • дафинов лист 4 броя
  • лук 4 броя

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за чомлек е подготовката на продуктите. Може да ползвате както свински, така и телешки джолан. Джоланът трябва да е добре измит. Почистете доматите , морковите, лука и чесъна, като морковите нарежете на едри парчета, а останалите зеленчуци оставете цели.

В голям гювеч поставете джолана, доматите, морковите, лука и чесъна. Добавете и всички подправки, 1 чаена чаша вода и предвиденото червено вино. Поставяте гювеча задължително в студена фурна и я включвате на 200 градуса, като след около 30-40 минути, намалявате градусите на фурната на 180 и печете около 4 часа.

След 4 часа печене изваждате гювеча от фурната, обезкостявате джолана, добавяте обелените и разрязани на две картофи и връщате гювеча за още около 30 минути във фурната, за да се сготвят и картофите.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *