скариди – около 200 г
масло – 1 с.л.
картофи – 3 – 4 броя
лук – 1 глава, по – голяма
чесън – 4 – 5 скилидки
вино – 50 мл
кимион – 1 ч.л.
доматено пюре – 2 – 3 с.л.
олио – 50 – 60 мл
сол
бял пипер – 1/2 ч.л.
ЗА ЗАСТРОЙКАТА
яйца – 1 брой
оцет – 1 ч.л.
соево мляко – 80 мл
* мерки и количества
Загрейте маслото и добавете почистените скариди. Разбъркайте леко да се запържат и долейте виното. Щом са почти готови, добавете скълцания ситно чесън, леко посолете и поръсете с черен пипер.
В тенджера загрейте олиото и запържете скълцания лук. По желание може да добавите и 1 настърган морков. Щом лукът се запържи, добавете обелените и нарязани на малки кубчета картофи и объркайте с доматеното пюре.
Долейте веднага вода (около 2 л) и оставете супата да се вари, докато картофите поомекнат. След това добавете скаридите с всичко от тигана и след няколко минути овкусете със сол и бял пипер. Снемете чорбата от котлона.
След 5 минути разбийте яйцето с оцета и соевото мляко. Застройте внимателно и поръсете с кимион. Поднесете чорбата топла с малко скълцан магданоз по желание.