Чувствата, които буквално унищожават тялото ви: 5-те най-лоши отрови

Толкова сме вглъбени в ежедневните си проблеми, че не си даваме сметка какво правим с тялото си. А чувствата, която ни завладяват неконтролеруемо, влияят на всичките ни органи.

Чувствата, които буквално унищожават тялото ви: 5-те най-лоши отрови

  1. Гняв

Гневът влияе първо на черния дроб, като влошава неговата дейност. Това токсично чувство пречи на нормалното му функциониране, което води до влошено прочистване на кръвта. Това означава, че ако сме постоянно гневни, отвътре сме отровени.

  1. Тъга

Тъгата възпрепятства правилното функциониране на белите дробове. Помислете как дишате колко сте тъжни и потънали в мъка. Тези емоции буквално ви задушават, защото засягат белите дробове и дишането. Плиткото дишане от своя страна вреди на храносмилателната система и сърцето.

И тук резултатът е много токсини. В кръвта няма достатъчно кислород, но пък има изобилие от въглероден диоксид. Това променя естествената среда в организма и я прави киселинна. Някои клетки се принуждават да се адаптират към действието си без кислород и се превръщат в ракови.

  1. Страх

Страхът засяга директно бъбреците, което забавя филтрирането и прочистването на кръвта. Нарушава се кръвообращението, което прави крайниците ви ледени. Когато това състояние продължи дълго време, последствията стават много тежки.

  1. Притеснения

Постоянните притеснения за нещо засягат храносмилателната система – стомах, далак и панкреас. Така дори и здравословните храни могат да се превърнат в отрови за организма. В стомаха попада полуосвоена храна, която развива патогени и отпадъчни продукти.

  1. Алчност

Знаете ли защо алчните хора са коравосърдечни? Защото алчността засяга пряко сърцето и тънките черва. Получават се аритмии и влошена работа на сърдечния орган.

А от алчност мога да се появят и други токсични чувства. Животът с постоянен страх, че ще загубите това, което имате, или съревнованието с другите, които имат повече, е нещастен и тъжен. Възможно е и да започнете да измъчвате от завист и ревност. И така комбинация, повярвайте, е фатална за здравето ви.

Чувствата, които буквално унищожават тялото ви, са преодолими, стига да си го поставите за цел.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *