Чушки бюрек

Необходими продукти:

  • чушки 8 броя печени и обелени
  • яйца 4 броя
  • сирене 200 грама
  • чесън 2 скилидки
  • магданоз 1/4 връзка
  • брашно 50 грама
  • галета 50 грама

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Добре е чушките да са предварително изпечени и обелени, както и напълно изстинали. Дали ще изпечете чушките на котлона, на барбекюто или на скара е въпрос на избор. Добре е да изберете чушки със среден размер, нито много малки, нито много големи, защото ако са много големи, то ще поемат много плънка. Обелените и почистени чушки оставете добре да се отцедят.
  2. Разбийте 3 от яйцата, натрошете сиренето, добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз и разбъркайте добре. С чаена лъжица напълнете подготвените чушки.
  3. Разбийте последното яйце. Оваляйте напълнените с плънка чушки първо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галета. В дълбок тиган налейте около ½ чаена чаша олио и след като се загрее добре олиото изпържете оваляните и напълнени чушки от двете страни, докато придобият златист цвят. Изпържените чушки бюрек поставете в чиния, която предварително сте заслали с домакинска хартия, за да се отцедите от излишната мазнина.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *