Чушки бюрек с яйце и сирене

Необходими продукти:

  • 2 буркана белена капия без оцет
  • 5 яйца /3 за плънката и 2 за паниране/
  • 300 г Овче Сирене /може да се използва и краве, но трябва да е по-твърдо/
  • 1/3 връзка магданоз
  • 100 г Брашно
  • 100 г Галета
  • 300 г Олио
  • Сол, лют пипер /ако обичате пикантно/

За соса:

  • 100 г Кисело мляко
  • Копър и чесън на вкус
  • Сол

Начин на приготвяне

  1. Надробете с вилица сиренето.
  2. Добавете яйцата към сиренето и разбъркайте добре.
  3. Овкусете с щипка лют пипер и една шипка сол, ако смятате, че сиренето не е достатъчно солено.
  4. Нарежете магданоза на ситно и го добавете към сместа.
  5. Отцедете чушките и започнете пълненето и панирането (много е важно чушките от буркана да не са с оцет).
  6. Оваляйте вече готовите чушки в брашното след това в яйце и накрая галета.
  7. Изберете по-голям и дълбок тиган за пърженето на чушките, за да не пръскат по котлона.
  8. Загрейте добре мазнината преди да започнете пърженето, но внимавайте да не е прекалено гореща, за да не ви прегорят чушките.
  9. Пържете по 2,3 минути от всяка страна.
  10. За соса смесете киселото мляко с чесъна и копъра. Сервирайте с добре узрял домат, да ви е сладко. gotvenezanachinaeshti.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *