Чушки бюрек с яйце и сирене
Дата:
( 350 )
Необходими продукти:
- 2 буркана белена капия без оцет
- 5 яйца /3 за плънката и 2 за паниране/
- 300 г Овче Сирене /може да се използва и краве, но трябва да е по-твърдо/
- 1/3 връзка магданоз
- 100 г Брашно
- 100 г Галета
- 300 г Олио
- Сол, лют пипер /ако обичате пикантно/
За соса:
- 100 г Кисело мляко
- Копър и чесън на вкус
- Сол
Начин на приготвяне
- Надробете с вилица сиренето.
- Добавете яйцата към сиренето и разбъркайте добре.
- Овкусете с щипка лют пипер и една шипка сол, ако смятате, че сиренето не е достатъчно солено.
- Нарежете магданоза на ситно и го добавете към сместа.
- Отцедете чушките и започнете пълненето и панирането (много е важно чушките от буркана да не са с оцет).
- Оваляйте вече готовите чушки в брашното след това в яйце и накрая галета.
- Изберете по-голям и дълбок тиган за пърженето на чушките, за да не пръскат по котлона.
- Загрейте добре мазнината преди да започнете пърженето, но внимавайте да не е прекалено гореща, за да не ви прегорят чушките.
- Пържете по 2,3 минути от всяка страна.
- За соса смесете киселото мляко с чесъна и копъра. Сервирайте с добре узрял домат, да ви е сладко. gotvenezanachinaeshti.com