НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
чушки – 12 бр.
домати – 1 кг червени
чесън – 5 скилидки
магданоз
сол
черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чушките се изпичат, обелват се и се почистват от семената, прави им се разрез по средата и се подреждат в чиния.
Доматите се настъргват на едро ренде и се слагат в дълбок тиган заедно с малко сол и мазнина.
Оставят се на котлона, докато течността от тях се изпари и се получи гъст доматен сос, подправя се с черен пипер и се добавя ситно нарязания чесън.
Чушките се заливат с доматения сос и се поръсват със ситно нарязания магданоз.
В рецептата за чушки в доматен сос няма лук, но ако вие предпочитате, може да скълцате глава и да я запържите, преди да сложите доматите. Също така чушките могат да бъдат изпържени вместо печени.
Нека ви е вкусно с тези чушки с доматен сос.