Шакшука

Необходими продукти:

  • 6-8 – яйца
  • 4 – домата
  • 1 гл. – лук
  • 2 – червени чушки
  • 2 – шепи бейби спанак
  • 250 гр. – сирене
  • 2 ск. – чесън
  • 1 чл. – кимион
  • 1 чл. – черен пипер
  • 1 чл. – червен пипер
  • 1/2 чл. – лют пипер
  • 1 ч.л. – сол
  • пресен лук или магданоз за украса

Начин на приготвяне:

Първо нарязваме зеленчуците – лукът, доматите и чушките на дребни кубчета. В тиган на среден огън ги запържваме, за 4-5 минути. Добавяме бейби спанака и чесъна, и оставяме за 2-3 минути.
Междувременно загряваме фурната на 190-200 С.

Идва ред на подправките – кимион, червен пипер, черен пипер, лют пипер и сол. Разбъркваме и натрошаваме сиренето. Оставяме за 3-4 минути и прибавяме доматеното пюре.

Счукваме яйцата и печем за 13-15 минути във фурната.

Украсяваме с магданоз или пресен лук, сервираме с препечени филийки.gozbi.lyusil.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *