Швейцарски сладкиш с извара

Необходими Съставки

брашно – 240 г

масло – 180 г

жълтъци – 1 бр.

извара – 250 г

портокалови корички – 30 г захаросани

стафиди – 30 г

лимони – сок и кора от 1/2

яйца – 2 бр.

пудра захар – 60 г

мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете тесто от маслото, брашното и жълтъка, разточете го на кръг и го сложете в подходяща форма за печене.

Пресованата извара смесете със захарта, жълтъците, лимоновия сок и настърганата кора от половин лимон, объркайте добре и добавете предварително накиснатите и изцедени стафиди и нарязаните портокалови корички.

Разбийте белтъците на пухкав сняг и объркайте с изварената смес.

Сипете сместа върху тестото и сложете да се изпече в умерена фурна, докато се получи златист загар.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *