Шефът на „Места“ скочи на благоевградски рефер за домашния хикс с Огняново

Футболният отбор на „Места“ (Хаджидимово) изрази недоволство от съдийството на приключилия с професионалните си изяви бивш международник Крум Стоилов в двубоя с „Огняново“, завършил 0:0. Домакините претендират, че реферът им е отменил 3 попадения. Благоевградският арбитър показа и червен картон на Иван Вакареев в 71-та мин. за невъздържаната му реакция срещу Тодор Симеонов от „Места“.

„Не мисля, че съдийството бе на нивото на срещата и заряда, който имаше. Незаслужено ни бяха отменени три попадения, като едното от тях никой не разбра защо. При въпросното положение вратарят Ангел Юсев излезе по-напред в наказателното си поле, сблъска се с двама свои съотборници, а бе отсъден фаул, което е, меко казано, неуместно решение. Оставяме другите два гола, които бяха отменени заради твърде спорни засади. Това не мисля, че отговаря на феърплея“, коментира играещият председател на управителния съвет на хаджидимовци Димитър Парасков, който влезе като резерва 35 минути преди края на редовното време.

„Факт е, че преди последните двайсетина минути бяхме равностойни и можеше да има голове в двете врати, както е и факт, че позагубихме от свежестта си след това и домакините упражниха натиск в заключителните минути и можеха да ни победят. Съдията е отсъдил, каквото е видял, пък и мачът вече е свършил“, коментира неостаряващият ас на „Огняново“ Красен Пингов. Неговият тим ремизира и с лидера в групата „Пирин ІІ“ (1:1) в първия кръг.

В друг сблъсък от този седми кръг на ІV лига „Граничар“ (Копривлен) спечелиха важни точки и се закрепиха в средата на класирането след победа над „Пирин ІІ“ (Рз). Орлето Кирил Кръстев откри в 31-та мин., но домакините обърнаха с голове Радослав Ганджов (52) и Антонио Мандев (75). Димитър Крондев (79) направи 2:2, а Илия Ряхов (86) сложи точка на спора – 3:2. Пред близо 200 човека на дъжда във Вълкосел местният „Стрела 2003“ подчини „Пирин“ (Брезница) с 2:1. Ранната контузия на капитана Хамид Даутев пообърка схемата на домакините, ала Исмаил Гьов ги поведе към победата с точни изстрели в 64-та и 70-та мин. Орхан Даракчи върна пиринци в мача в 85-та мин., но вълкоселци удържаха трите точки.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *