Шефът на общинската болница в Дупница доц. Недин назначи хирурга д-р Й. Никулчин за свой заместник, увеличи и заплатата му

Хирургът д-р Йордан Никулчин е назначен със заповед на управителя на общинската болница в Дупница доц. Димитър Недин за негов заместник. Д-р Никулчин е на новата длъжност от няколко дни. Той ще отговаря за лечебната дейност на здравното заведение, като за тази си дейност ще получава 300 лв. върху месечното си възнаграждение като хирург, което е 780 лв.

Такава добавка са получавали и предишните зам. директори на болницата д-р Кирил Кирилов и д-р Крум Бонев, но този факт се пазеше в тайна.

„Молих други колеги да заемат поста, но всички ми отказаха. Исках моят заместник да е с друга специалност, но след отказа назначих д-р Никулчин“, заяви управителят доц. Недин.

На заседание на ОбС на 23 юни съветниците ще вземат решение за провеждане на конкурс за управител на общинската болница.

Както вестник  „Струма“ писа, доц. Недин беше избран на заседание на ОбС за управител до провеждането на конкурс. Сега на въпроса дали ще се кандидатира за шеф доц. Недин отговори: „Не! Не желая затварянето на общинската болница в Дупница да се свързва с моето име!“.

Както вестник „Струма“ писа, доц. Недин  се яви на конкурс за управител на общинската болница в Дупница. Предложи 80 страници концепция, подплатена с диаграми за развитието на болницата през следващите три години, но не успя да се класира. Изпревари го опонентът му д-р Владислав Миков, който получи по-висока оценка от комисията, но като видя какво е финансовото състояние на болницата д-р Миков се отказа от поста.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *