Необходими продукти:
- шилешко месо – 500 г
- шилешки дроб – 150 г
- домати – 2 бр.
- чушки – 2 бр.
- моркови – 1 – 2 бр.
- целина – 1 резен
- лук – 1 глава, кромид
- джоджен – ¼ връзка или 1 с.л. сух
- магданоз – 1 връзка
- ориз – 30 – 40 г или фиде
- масло – 60 г краве
- брашно – 15 г
- яйца – 1 бр.
- сол – на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете шилешкото месо заедно дроба и нарязаните на дребно морков и целина.
Прецедете бульона и към него прибавете нарязаните на късчета месо и дроб, ориз и надробените чушки и домати.
Изпържете лука отделно в маслото, прибавете към него ½ от брашното, изсипете го в бульона и оставете чорбата да поври още малко на слаб огън.
Преди да я свалите от огъня, направете застройка с яйцето и останалото брашно, изсипете я в чорбата, за да се пресече, и добавете накълцания джоджен.
Поръсете готовата шилешка курбан чорба с нарязания на ситно магданоз и я поднесете.
loading...