Шилешка курбан чорба с пресечена застройка

Необходими продукти:

  • шилешко месо – 500 г
  • шилешки дроб – 150 г
  • домати – 2 бр.
  • чушки – 2 бр.
  • моркови – 1 – 2 бр.
  • целина – 1 резен
  • лук – 1 глава, кромид
  • джоджен – ¼ връзка или 1 с.л. сух
  • магданоз – 1 връзка
  • ориз – 30 – 40 г или фиде
  • масло – 60 г краве
  • брашно – 15 г
  • яйца – 1 бр.
  • сол – на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете шилешкото месо заедно дроба и нарязаните на дребно морков и целина.

Прецедете бульона и към него прибавете нарязаните на късчета месо и дроб, ориз и надробените чушки и домати.

Изпържете лука отделно в маслото, прибавете към него ½ от брашното, изсипете го в бульона и оставете чорбата да поври още малко на слаб огън.

Преди да я свалите от огъня, направете застройка с яйцето и останалото брашно, изсипете я в чорбата, за да се пресече, и добавете накълцания джоджен.

Поръсете готовата шилешка курбан чорба с нарязания на ситно магданоз и я поднесете.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *