Шкембе чорба по сръбска рецепта

Едно от нещата, което обединява балканските страни, е любовта към шкембе чорбата, като всяка държава е дала своя принос за невероятния ѝ вкус. Днес ви представяме любимата ни чорба по сръбска рецепта.

Необходими продукти за шкембе чорба по сръбска рецепта:

2 кг говеждо шкембе

2 глави лук

2 глави чесън

2 чушки

2 с.л. зехтин

250 г сирене

2 с.л. брашно

червен пипер лют

1 връзка магданоз

2 дафинови листа

10 зърна черен пипер

сол – на вкус

оцет – за изкисването

Начин на приготвяне:

Почистеното и измито шкембе престоява с подкиселена с оцет вода поне три часа, за да се отстрани неприятната му миризма.

Лукът, чесънът и чушките се нарязват на кубчета и се запържват в малко мазнина. Добавят се 2 с.л. брашно, подправките и 2 литра вода.

Когато водата заври, се слага и нарязаното на кубчета шкембе. Вари се в продължение на 60-80 минути. Щом шкембе чорбата е готова, се отдръпва от огъня.

Поръсва се наситнен магданоз и начупено сирене, след което се поднася.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *