Шницел по виенски

Необходими продукти:

  • телешко месо 600 грамабонфиле
  • яйца 2 броя
  • брашно 4 супени лъжици
  • галета 4 супени лъжици
  • олио 150 мл
  • краве масло 2 супени лъжици
  • лимон 1 брой
  • черен пипер 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне:



  1. Първата стъпка от рецептата за шницел по виенски е подготовката на телешкото месо. Месото нарязвате на стекове, като това количество месо трябва да е достатъчно за 4 стека. Тук е най-важният и тънък момент от рецептата за шницел по виенски, а именно начукването на месото. Поставете всеки стек в между стреч фолио или пък просто в найлонова торбичка и начукайте с чук за месо, а ако нямате такъв – с дръжката на нож, или пък с дъното на стъклена бутилка. Получените тънки шницели посолете и поръсете с черен пипер.
  2. В три разлини дълбоки чинии сложете брашното, разбитите яйца и галетата. В широк тиган сгорещете олиото. Всеки стек оваляйте първо с брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галета. Накрая изпържете всеки шницел в сгорещената мазнина за около 1 ½ минута от всяка страна. Шницелите по виенски се приготвят наистина бързо, затова внимавайте да не ги прегорите.
  3. Сервирайте шницелите по виенски горещи, като върху всеки шницел поставите бучка краве масло и резен лимон.supichka.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *