
Необходими продукти:
- телешко месо 600 грамабонфиле
- яйца 2 броя
- брашно 4 супени лъжици
- галета 4 супени лъжици
- олио 150 мл
- краве масло 2 супени лъжици
- лимон 1 брой
- черен пипер 1/2 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за шницел по виенски е подготовката на телешкото месо. Месото нарязвате на стекове, като това количество месо трябва да е достатъчно за 4 стека. Тук е най-важният и тънък момент от рецептата за шницел по виенски, а именно начукването на месото. Поставете всеки стек в между стреч фолио или пък просто в найлонова торбичка и начукайте с чук за месо, а ако нямате такъв – с дръжката на нож, или пък с дъното на стъклена бутилка. Получените тънки шницели посолете и поръсете с черен пипер.
- В три разлини дълбоки чинии сложете брашното, разбитите яйца и галетата. В широк тиган сгорещете олиото. Всеки стек оваляйте първо с брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галета. Накрая изпържете всеки шницел в сгорещената мазнина за около 1 ½ минута от всяка страна. Шницелите по виенски се приготвят наистина бързо, затова внимавайте да не ги прегорите.
- Сервирайте шницелите по виенски горещи, като върху всеки шницел поставите бучка краве масло и резен лимон.supichka.com