
Необходими продукти:
600 гр. свинско контрафиле
300 гр. галета
6 с. л. брашно
2 яйца
сол, черен пипер
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Месото се измива и подсушава.
Нарязва се на пържолки с дебелина 1 см.
Всяка пържолка се начуква, докато стане дебела около 5 мм., после се посолява и се поръсва с малко счукан черен пипер.
Панировка:
В три отделни чинии се слагат:
1. Брашно
2. Яйцата, разбити с вилица
3. Галета
Всяка пържола се потопява последователно първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.
Оставят се да починат 10 мин., за да им позасъхне галета.
Шницелите се пържат в силно сгорещено олио, около 7-8 мин. от всяка страна, докато станат златисти. (Ако се пържат в повече олио, така че олиото да ги облива докато се пържат, стават по-хубави).
Изваждат се върху домакинска хартия и се изчаква да се отцеди излишното олио.
Сервират се топли. albus-bg.com