Шоколадова плодова пита

Необходими продукти:

За блата:

  • 2½ ч.ч. брашно
  • 2 ч.ч. захар
  • 6 с.л. какао
  • 2 ч.л. сода
  • 1 ч.л. сол
  • ⅔ ч.ч. олио
  • 2 сашета ванилия
  • 1 с.л. оцет
  • 1½ ч.ч. вода

За глазурата:

  • 3 с.л. вода
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. какао
  • 6 с.л. захар

Плодовете (общо 400 г):

  • пъпеш
  • круши
  • череши

Начин на приготвяне:

Сухите продукти за блата се смесват и разбъркват. След това се добавят мокрите съставки и се разбърква до еднородна смес. Изсипва се в намаслена тава и се пече на 200 градуса.

След като блатът изстине го покриваме с нарязаните плодове. Продуктите за глазурата ги смесваме и разбъркваме на котлона до получаване на шоколадов сос, с който заливаме питата. Получава се сочен шоколадов сладкиш, изпълнен с лятно плодово настроение!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *