Шоколадова торта

Необходими продукти:

300 гр. брашно

175 мл гореща вода

250 гр. масло

250 гр. шоколад

125 мл прясно мляко

55 гр. какао на прах

4 яйца

550 гр. захар

30 мл олио (2 супени лъжици)

30 мл нескафе (2 супени лъжици)

2 чаени лъжички бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сода за хляб

1 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и шоколада на водна баня, добавете захарта, кафето и горещата вода. Разбъркайте всичко добре и оставете сместа на умерен огън бавно да се загрее. Когато всички съставки са хомогенизирани, дръпнете настрана. Добавете млякото и разбийте с миксер. След това прибавете яйцата, едно по едно. Продължете да разбивате, след което добавете и олиото. 

Време е за сухите съставки – добавете брашното, какаото, бакпулвера, солта и содата. Смесете всичко добре с миксера. 

Изсипете сместа във форма за печене с диаметър 20 см, след което сложете да се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса за около два часа. 

Когато тортата е напълно охладена, извадете от формата и я залейте с шоколадова глазура (разтопен с масло шоколад). 

Оставете в хладилника да се охлади добре.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *