
Необходими продукти:
300 гр. брашно
175 мл гореща вода
250 гр. масло
250 гр. шоколад
125 мл прясно мляко
55 гр. какао на прах
4 яйца
550 гр. захар
30 мл олио (2 супени лъжици)
30 мл нескафе (2 супени лъжици)
2 чаени лъжички бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и шоколада на водна баня, добавете захарта, кафето и горещата вода. Разбъркайте всичко добре и оставете сместа на умерен огън бавно да се загрее. Когато всички съставки са хомогенизирани, дръпнете настрана. Добавете млякото и разбийте с миксер. След това прибавете яйцата, едно по едно. Продължете да разбивате, след което добавете и олиото.
Време е за сухите съставки – добавете брашното, какаото, бакпулвера, солта и содата. Смесете всичко добре с миксера.
Изсипете сместа във форма за печене с диаметър 20 см, след което сложете да се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса за около два часа.
Когато тортата е напълно охладена, извадете от формата и я залейте с шоколадова глазура (разтопен с масло шоколад).
Оставете в хладилника да се охлади добре.