Необходими продукти:
- какао 1/2 чаена чаша неподсладено
- брашно 1 чаена чаша
- захар 1 чаена чаша
- яйца 1 брой
- краве масло 125 грама
- хлебна сода 1 чаена лъжица
- прясно мляко 2 супени лъжици
- ванилии 2 броя
- сол 1/4 чаена лъжица
- шоколад 100 грама
Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да се предварително извадени от хладилника и да са на стайна температура. Разбивате омекналото краве масло със захарта с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавяте яйцето, ванилията и прясното мляко. Пресявате брашното, заедно с какаото, хлебната сода и солта и добавяте малко по малко при непрекъснато разбиване към течната смес. Получава се лепкаво какаово тесто, към което добавяте нарязания на ситно шоколад. Най-добре е да ползвате шоколадов чипс, тъй като шоколадовите бисквити ще бъдат по-симпатични с малки кръгли шоколадови парченца, но ако не можете да намерите може да използвате и друг шоколад, например шоколад за готвене. След като добавите шоколада омесвате добре с ръце и прибирате тестото за минимум 2 часа с хладилника, за да стегне.След като шоколадовото тесто за шоколадовите бисквити е стегнало, застилате тава с хартия за печене и върху нея нареждате оформените от тестото малки топчета. Имайте предвид, че при печене шоколадовите бисквити с парченца шоколад увеличават доста обема си, затова нареждайки ги оставяйте разстояние между тях, за да не се слепя при печене.
Печете шоколадовите бисквити с парченца шоколад в предварително загрята фурна 180 градуса за 12-15 минути. След като извадите бисквитите от фурната изчакайте 5 минути да изстинат, след което ги отделете от тавата.
